2013 m. sausio 22 d., antradienis

A la tailandietiškos salotos su "stikliniais" makaronais





        Reikės:
  • 3-4 morkų;
  • 1 ilgavaisio agurko;
  • 2 pakelių stiklinių makaronų;
  • pusės vištienos krūtinėlės;
  • 200 g mažų krevečių sūryme;
  • 200 g didelių krevečių sūryme;
  • čili pipiro;
  • 2 laimo sulčių;
  • keli v.š. "wok sauce sweet and sour ginger";
  • keli v.š. sojos ir austrių padažo;
  • didelės saujos šviežios kalendros;
  • druskos, pipirų.

Pradėsime nuo vištienos. Krūtinėlę nuplauname ir nusausiname, supjaustome smulkiomis juostelėmis ir pakepiname keptuvėje ant kelių šaukštų aliejaus. Pabarstome druska ir maltais juodaisiais pipirais. Atidedame į šoną pravėsti.
Morkas nuskutame ir supjaustome šiaudeliais (aš tą padariau specialia tarka). Agurką taip pat supjaustome šiaudeliais. 
Stiklinius makaronus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms, tada pilame į kiaurasamtį ir atvėsiname po šaltu vandeniu. Tada sukarpome juos virtuvinėmis žirklėmis ir atidedame prie tarkuotų daržovių, ten pat dedame jau pravėsusią vištieną, krevetes, smulkintą čili pipirą, susmulkintas šviežias kalendras. Na, o kalendros dedu daugiau, nes labai mėgstu, /o bet ir tačiau/ čia labai tinka ;)
Užspaudžiame laimo sulčių, užpilame padažus (yra daugiau tailandietiškų "wok sauce" padažų, tad galime bandyti ir kitus), įberiame truputį druskos. Aš dar užpyliau šiek tiek sūrymo nuo krevečių ir porą šaukštų vandens.
Viską permaišome ranka ir dedame kokiam pusvalandžiui ar valandai į šaldytuvą, kad geriau susimaišytų visi skoniai. 
Vėliau prašom skanauti! :)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą