- kelių bulvių;
- poros morkų;
- svogūno;
- keleto česnako skiltelių;
- ryšulėlio šviežių čiobrelių;
- muskato riešuto;
- grietinėlės;
- druskos, pipirų.
uoj, ir, aišku, moliūgo! :)
Taigi, moliūgą supjaustome mažesniais gabalėliais, apibarstome čiobreliais ir išspaudžiame česnaką.
Visą šitą gėrį 'pašauname' į orkaitę, kad lengvai pakeptų.
Tuo tarpu nusiskutame bulves ir morkas. Supjaustome gabalėliais (nebūtinai smulkiai ir gražiai, kadangi vėliau viską vis vien blenderiuosim) ir metame į puodą virti. Kartu į tą patį puodą įmetame nuluptą ir perpjautą pusiau svogūną, žiupsnį druskos ir pipirų.
Kai puode daržovės išverda, o moliūgas orkaitėje apkepa, viską sumaišome kartu ir sublenderiuojame.
Prieš įdedant moliūgo gabalėlius į puodą, šiek tiek sultinio nupilu į atskirą dubenėlį, kad vėliau galėčiau reguliuoti sriubos tirštumą.
Paragaujame ar netrūksta druskos, įtarkuojame muskato riešuto, įpilame grietinėlės ir dar kartelį viską užverdame.
Patiekiame taip, kaip 'neša' kiekvieno fantazija ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą