2013 m. sausio 31 d., ketvirtadienis

Kepta antis su slyvomis


Tiksliau - dvi keptos antys su slyvomis, nes valgančiųjų buvo daug ;)


        Reikės:
  • anties (pas mane buvo dvi antys po 2 kg);
  • apie 10 šviežių slyvų;
  • dvi geros saujos džiovintų slyvų;
  • tamsaus romo;

       marinatui:
  • poros apelsinų sulčių;
  • poros šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • kelių didelių šaukštų rudojo cukraus arba medaus;
  • saujelės šviežių čiobrelių;
  • čili dribsnių;
  • kmynų;
  • cinamono;
  • kelių trintų česnako skiltelių;
  • penkių rūšių skaldytų pipirų;
  • druskos.

Antį nuplauname ir nusausiname. Visus marinatui skirtus ingredientus išskyrus druską sumaišome ir įtriname antį, nepamirštame ir anties vidaus. Taip paliekame marinuotis parai, o druska apibarstysime tik prieš pat kepimą.
Džiovintas slyvas užpilame romu ir taip pat paliekame parai.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. 
Antį padruskiname, į vidų sudedame rome mirkytas slyvas ir dedame į skardą. 
Supjaustytas šviežias slyvas dedame prie anties ir pašauname į orkaitę.
Kepame 1,5-2 val. Kai mėsytė iškepa, sukarpome ją virtuvinėmis žirklėmis ir apipylę kepimo metu likusiu padažu tiekiame ant stalo ragauti, skanaus! :)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą