Tiksliau - dvi keptos antys su slyvomis, nes valgančiųjų buvo daug ;)
Reikės:
- anties (pas mane buvo dvi antys po 2 kg);
- apie 10 šviežių slyvų;
- dvi geros saujos džiovintų slyvų;
- tamsaus romo;
marinatui:
- poros apelsinų sulčių;
- poros šaukštų alyvuogių aliejaus;
- kelių didelių šaukštų rudojo cukraus arba medaus;
- saujelės šviežių čiobrelių;
- čili dribsnių;
- kmynų;
- cinamono;
- kelių trintų česnako skiltelių;
- penkių rūšių skaldytų pipirų;
- druskos.
Antį nuplauname ir nusausiname. Visus marinatui skirtus ingredientus išskyrus druską sumaišome ir įtriname antį, nepamirštame ir anties vidaus. Taip paliekame marinuotis parai, o druska apibarstysime tik prieš pat kepimą.
Džiovintas slyvas užpilame romu ir taip pat paliekame parai.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Antį padruskiname, į vidų sudedame rome mirkytas slyvas ir dedame į skardą.
Supjaustytas šviežias slyvas dedame prie anties ir pašauname į orkaitę.
Kepame 1,5-2 val. Kai mėsytė iškepa, sukarpome ją virtuvinėmis žirklėmis ir apipylę kepimo metu likusiu padažu tiekiame ant stalo ragauti, skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą