2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

Avienos ragu


Jūsų stalui ir skrandžiui - avienos patiekalas :)

























                  Reikės:

  • avienos;
  • 6 didesnių bulvių;
  • kelių morkų;
  • 1 geltonos paprikos;
  • 1 raudonos paprikos;
  • poros svogūnų;
  • čili pipiro;
  • kelių česnako skiltelių;
  • saujos šparaginių pupelių;
  • šviežių petražolių;
  • krapų kotų (jei turit);
  • lauro lapelių;
  • kalendros;
  • žiupsnelis pankolio sėklų;
  • aliejaus kepimui;
  • kelių šaukštų miltų;
  • grietinės;
  • druskos, pipirų.




















Avienos mėsos gabaliukus apvoliojame miltuose ir ant kaitrios ugnies pakepiname keptuvėje iš abiejų pusių. Dedame į gilų puodą, kur viskas troškinsis.
Ten pat sudedame krapų kotelius, lauro lapus, pankolio sėklas, kalendrą, smulkintą čili pipirą, česnako skilteles, pjaustytą svogūną. Užpilame verdančiu vandeniu ir troškiname gerą valandą ar ilgiau.
Tuo tarpu  susipjaustome bulves, morkas, paprikas ir šparagines pupeles.
Kažkur po valandos avienos troškinimosi, ten pat sudedame jau pasiruoštas supjaustytas daržoves ir dar viską troškiname, kol išvirs.
Beriame druskos ir pipirų (jei dar trūksta), išmaišome ir dedame į lėkštes.
Skanaujame užsidėję grietinės ir užbarstę šviežių petražolių.





























Komentarų nėra:

Rašyti komentarą