2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Kepti smidrai su kumpiu ir pistacijų padažu



        Reikės:
  • smidrų;
  • serrano ar kokio kito vytinto kumpio;
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus;
        
        padažiukui:
  • pistacijų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • kelių v.š. majonezo;
  • šaukšto natūralaus jogurto arba grietinės;
  • poros a.š. pesto padažo;
  • šviežiai maltų pipirų.

Turiu silpnybę šiam patiekalui, rimtai sakau :) Ir būtinai siūlau visiems išbandyti, jei kas neragavot, nes paragavę dar gaminsit ir kartosit ne vieną kartą!

Taigi, pirmiausiai pasiruošiame padažą: išlukštename ir sutriname grūstuvėje pistacijas. Gilesniame dubenėlyje sumaišome majonezą, natūralų jogurtą, pesto padažą ir šaukštelį alyvuogių aliejaus. Ten pat sudedame smulkintas pistacijas ir šviežiai maltus pipirus. Viską gerai išmaišome ir atidedame valandai į šaldytuvą.
Smidrus apverdame pasūdytame vandenyje apie 10 min. Tada juos nusausiname ir apvyniojame vytintu kumpiu. Dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, apšlakstome trupučiu aliejaus ir kepame orkaitėje, kol gražiai paruduos ir apskrus.
Patiekiame su pistacijų padažiuku ir skanaujame, po to kartojame tai dar kelissyk ;)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą