Reikės:
Nuplauname ir nusausiname pievagrybius. Išpjauname kotelius ir atidedame juos į šoną.
- pievagrybių;
- smulkintos jautienos kumpio;
- 1 morkos;
- mažo svogūno;
- alyvuogių aliejaus;
- parmezano sūrio;
- česnako;
- kiaušinio;
- maltos mėsos prieskonių;
- šviežio čiobrelio;
- druskos, pipirų.
Įkaitiname orkaitę.
Nuluptą svogūną susmulkiname ir dedame į įkaitintą keptuvę, kepame kol gražiai paruduos. Ten pat įmetame sutarkuotą morką. Uždengiame ir viską pakepame keletą minučių. Likusius pievagrybių kotelius taip pat susmulkiname ir dedame į keptuvę, įberiame truputėlį druskos, pipirų bei šviežio čiobrelio, lengvai pamaišome ir atidedame pravėsti.
Kai pakeptos daržovės šiek tiek atvėsta, sumaišome kartu su malta jautiena, įspaudžiame skiltelę česnako, įberiame maltos mėsos prieskonių, dar truputį druskos, pipirų. Įmušę vieną kiaušinį viską gerai išmaišome ir formuojame mažus rutuliukus, kuriais pripildysime pievagrybių kepurėles.
Prieš tai pievagrybius ištepiau alyvuogių aliejumi, bet nebūtina.
Dedame į orkaitę kokiam pusvalandžiui 190 laipsnių temperatūroje.
Ištraukiame, apibarstome parmezano drožlėmis, dar šiek tiek pakepame ir tiekiame ant stalo!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą