Labai skanus troškinukas, užgimęs Sicilijoje. Šio patiekalo receptų gausu knygose ir internete, tačiau šįkart dariau pagal kiek įdomesnį variantą. Ir aštresnį ;)
Reikės:
- 1 didelio arba 2 mažų baklažanų;
- 1 didelis svogūnas;
- 2 vidutiniai pomidorai;
- 50 g žemės riešutų;
- 40 g razinų;
- alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š. rudojo cukraus;
- 1 a.š. kakavos miltelių;
- 1 a.š. cinamono;
- žiupsnis čili dribsnių;
- šviežio čiobrelio;
- druskos;
- šiek tiek vandens.
Supjaustome svogūną kubeliais ir lengvai pakepiname keptuvėje ant alyvuogių aliejaus.
Tada sudedame riešutus, razinas ir čili dribsnius (galima naudoti ir šviežią čili pipiriuką).
Baklažaną supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę. Taip pat beriame cukrų, kakavą ir cinamoną, viską kelias minutes troškiname. Ten pat dedame ir kubeliais pjaustytus du pomidorus, įpilame truputį vandens.
Patroškinę keliolika minučių, įberiame druskos ir saujelę šviežių čiobrelių.
Viską išmaišome ir truputį pakaitinę patiekiame su Ciabatta duonele.
Skanaus!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą