Reikės:
- marinuotų burokėlių;
- trijų didesnių bulvių;
- vienos didelės morkos;
- ~700 g avienos-jautienos faršo;
- kiaušinio;
- dviejų česnako skiltelių;
- petražolių, krapų;
- faršo prieskonių;
- druskos, pipirų;
- poros lauro lapelių;
- džiovintų baravykų;
- ir būtinai grietinės (patiekimui).
Visų žinoma ir labai mėgstama burokėlių sriuba, tad labai nenustebinsiu įkeldama čia šį receptą.
Pirmiausia susitvarkome su faršu, t.y. įberiame į jį mėgtsamų prieskonių, įmušame vieną kiaušinį. Viską gerai išmaišome, formuojame kukulaičius ir dedame į puodą virti. Tuo tarpu nusiskutame ir supjaustome bulves, morkas. Kartu su faršo kukuliais nuverdu saują krapų kotelių, česnako skilteles, porą lauro lapelių, pipirų. Kiek pavirus ten pat sudedu bulves ir morkas. Dar truputį pavirus sudedu burokėlius ir džiovintus grybus, įberiu druskos ir dar šiek tiek pipirų, jei trūksta.
Palieku virti dar kokių 20 min. Tada suberiu smulkiai kapotas petražoles ir krapus, išmaišau ir nukeliu nuo ugnies.
Supilstome į dubenėlius, įdedame grietinės ir skanių pietų!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą