- ~600 g jautienos faršo;
- 2 skardinės konservuotų pupelių;
- 2 skardinės pomidorų savo sultyse;
- konservuotų kukurūzų;
- 2 svogūnai;
- pusė žalios paprikos;
- pusė geltonos paprikos;
- kelios skiltelės česnako;
- juodų alyvuogių be kauliukų;
- keli čili pipiriukai (pagal kiekvieno poreikį);
- faršo prieskoniai;
- bazilikas, raudonėlis;
- druska, pipirai;
- lydytas sūris patiekimui.
Čili pipiriukus smulkiai supjaustome ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Ten pat įspaudžiame česnaką. Šiek tiek pakepiname (bet nesudeginame!) ir dedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Viską pamaišome ir dedame faršą bei maltai mėsai skirtus prieskonius, mentele vis pamaišydami susmulkiname ir atskiriame, kad nebūtų vienas didelis gumulas. Uždengiame dangčiu ir leidžiame pasitroškinti. Didesniais kubeliais supkaustome paprikas ir dedame į keptuvę keliolikai minučių pasitroškinti su faršu.
Susmulkinę pomidorus savo sultyse, dedame į keptuvę. Ten pat eina ir kukurūzai, konservuotos pupelės, ir juodosios alyvuogės. Lengvai pamaišome ir perpilame į puodą, įpilame šiek tiek virinto vandens (kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubą mėgstate), baziliko, raudonėlio, druskos ir pipirų. Paverdame apie 10 min ir nukeliame nuo ugnies.
Patiekimui užtarkuojame lydyto sūrio, galima šaukštelį grietinės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą