2012 m. lapkričio 14 d., trečiadienis

Salotos su vištiena ir krevetėmis

Lengvai, bet sočiai vakarienei...




        Reikės:

  • pusės vištienos krūtinėlės file;
  • rucolos salotų (ar bet kokių kitų patinkančių);
  • 1 avokado;
  • keleto vyšninių pomidorų;
  • 200 g indelio krevečių sūrime;
  • "Ghee" sviesto;
  • keleto džiovintų pomidorų aliejuje;
  • druskos, pipirų.

        Padažui:

  • mažas šaukštelis pesto padažo;
  • aliejaus nuo džiovintų pomidorų;
  • šiek tiek sojos;
  • balzamiko acto;
  • truputis citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų.

Vištienos file supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Padruskinę ir papipirinę, dedame į įkaitintą keptuvę su sviestu. Uždengiame dangčiu ir kepame ant vidutinės ugnies vis pavartydami vištienos gabalėlius.
Tuo tarpu nuplauname ir nusausiname rucol'ą (su tam skirta specialia džiovykle), dedame į didesnį dubenį, kuriame turės sutilpti visi ingredientai. Tada ant rukolos sumetame nuplautus ir supjaustytus į keturias dalis pomidoriukus. Ten pat eina ir supjaustytas avokadas, bei krevetės be skystimo. 
Vištiena jau iškepė, tad dar karštą dėkime ant daržovių dubenyje. Ant viršaus supjaustome ir uždedame kelis džiovintus pomidorus bei supilame jau pasiruoštą padažą.
Padažui pasigaminti tiesiog sumaišome visus ingredientus nurodytus viršuje.







   Skanaus!












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą