Niam niammm..!
Reikės:
- 1 vištos;
- 3 didelių morkų;
- 5 bulvių;
- druskos, pipirų;
- rozmarino šakelės;
- alyvuogių aliejaus.
vištos marinatui:
- 2 v.š. kmynų;
- 3 v.š. penkių rūšių grūstų pipirų;
- 3 a.š. cukraus "Farinas";
- 3 a.š. cinamono;
- šviežio čiobrelio;
- 4 skiltelės išspausto česnako;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos.
Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišome atskirame dubenėlyje ir visa pasiruošta mase ištepame vištą. Paliekame marinuotis kelioms valandoms ar parai.
Bulves ir morkas nusiskutame, supjaustome patinkančiais gabalėliais. Dedame į gilų dubenį, užbarstome druska, smulkintu šviežiu rozmarinu ir maltais pipirais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir viską išmaišome.
Dedame pasimarinavusią vištą į kepimo skardą, ten pat eina ir bulvės su morkomis.
Visą gėrį šauname į įkaitintą orkaitę 190-200 laipsnių temperatūroje.
Kepame maždaug apie valandą ir ilgiau (priklauso nuo vištos dydžio, orkaitės, apskrudimo poreikio). Vis pašlakstome išsiskyrusiomis sultimis.
Gerai paskrudinę galime ruoštis puotauti! :)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą