2012 m. lapkričio 29 d., ketvirtadienis

Keptas vištukas

  Niam niammm..!



         Reikės:                              
  • 1 vištos;
  • 3 didelių morkų;
  • 5 bulvių;
  • druskos, pipirų;
  • rozmarino šakelės;
  • alyvuogių aliejaus.



        vištos marinatui:

  • 2 v.š. kmynų;
  • 3 v.š. penkių rūšių grūstų pipirų;
  • 3 a.š. cukraus "Farinas";
  • 3 a.š. cinamono;
  • šviežio čiobrelio;
  • 4 skiltelės išspausto česnako;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos.



Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišome atskirame dubenėlyje ir visa pasiruošta mase ištepame vištą. Paliekame marinuotis kelioms valandoms ar parai.
Bulves ir morkas nusiskutame, supjaustome patinkančiais gabalėliais. Dedame į gilų dubenį, užbarstome druska, smulkintu šviežiu rozmarinu ir maltais pipirais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir viską išmaišome.
Dedame pasimarinavusią vištą į kepimo skardą, ten pat eina ir bulvės su morkomis.
Visą gėrį šauname į įkaitintą orkaitę 190-200 laipsnių temperatūroje.
Kepame maždaug apie valandą ir ilgiau (priklauso nuo vištos dydžio, orkaitės, apskrudimo poreikio). Vis pašlakstome išsiskyrusiomis sultimis.
Gerai paskrudinę galime  ruoštis puotauti! :) 
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą