Visiems turbūt žinoma ir ragauta sriubytė :)
Aš ją gerai pamenu iš vaikystės, labai skani!
Pradžiai reikia nuvirti kokį mėsos gabaliuką. Šįkart aš naudojau vištienos skilvelius, labai skanu ir su vištytės kakliukais.
Taigi, šiai sriubai reikės:
- pusės kg vištienos skilvelių;
- poros bulvių;
- poros didesnių morkų;
- 100-150 g perlinių kruopų;
- marinuotų arba raugintų agurkų;
- 1 svogūno;
- poros skiltelių česnako;
- keleto lauro lapelių;
- kvapiųjų pipirų;
- petražolių, krapų;
- druskos, maltų pipirų.
Skilvelius nuplauname ir dedame virti. Nugraibome susidariusias putas, dedame nuluptą ir pusiau perpjautą svogūną, česnako skilteles, krapų kotus (jei turit), lauro lapelius, keletą kvapiųjų pipirų.
Tuo tarpu nusiskutame bulves ir morkas. Bulves pjausčiau kubeliais, o morkas sutarkavau per burokinę tarką. Susismulkiname mažais kubeliais marinuotus/raugintus agurkus.
Perlines kruopas ir agurkus dedame į puodą prie skilvelių. Po kažkur 10 min ten pat galime sudėti bulves ir morkas. Dar verdame apie gerų 20 min (reikia žiūrėti ar išvirę).
Padruskiname, papipiriname, dedame petražoles/krapus, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą