2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Keptos baklažanų puselės


Gaminant labai smagu klausytis muzikos, kartais gurkšnoti vyną...
Nors klausytis muzikos galiu visur ir beveik visada: sėdint prie židinio - tylių ir jaukių melodijų, duše - keliančių rytinį tonusą, mašinoje, gaminant, tvarkantis namus, keliaujant, lauke žaidžiant badmintoną, draugų kompanijoj visiems pakaitomis leidžiant savo muzikos list'us ;)
Tad kartais įkelsiu ir čia nuorodų gražiai muzikai.

Smagaus klausymosi, nuotaikos ir gardaus baklažano!


Taigi, baklažanų puselėms reikės:
  • baklažanų;
  • žemaitiško kastinio;
  • poros skiltelių česnako;
  • šviežio čiobrelio ir rozmarino;
  • sviesto arba alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų.

Baklažanus nuplauname ir perpjauname išilgai pusiau. Užspaudžiame trupučiu česnako, apibarstome druska, pipirais. Taip pat uždedame šviežio čiobrelio, rozmarino. 
Galima uždėti mažą gabalėlį sviesto arba apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Šauname į įkaitintą 180 C orkaitę apie 40 min kol suminkštės.
Kai baklažanai baigia kepti, ištraukiame ir uždėję po šaukštelį kastinio puolame ragauti!

































Komentarų nėra:

Rašyti komentarą