Reikės:
- anties krūtinėlės;
- kelių smidrų;
- 1 kriaušės;
- 1 didesnis svogūnas;
- juodųjų serbentų uogienės (ar kitos patinkančios);
- pusės stiklinės raudonojo vyno;
- poros šaukštų balzamiko acto;
- gabalėlio sviesto;
- druskos, pipirų.
Anties krūtinėlę nuplauname ir nusausiname. Odelę keliose vietose įpjauname, apibarstome druska bei pipirais. Dedame į gerai įkaitintą keptuvę ant odelės pusės, pakepiname apie 2-2,5 min, apverčiame ir kepiname taip pat kitą pusę. Tada vėl apverčiame porai minučių pakepdami abi puses. Visas kepimas turi trukti ne ilgiau 10 min (aišku, labai priklauso nuo krūtinėlės dydžio).
Šįkart garnyrui apviriau kelias minutes smidrus, vėliau juos apkepiau keptuvėje ant gabalėlio sviesto, užbėriau šiek tiek druskos bei pipirų.
Na, o kriaušės su padažu taip pat labai paprastas ir greitas reikalas :)
Apkepę krūtinėlę išimame ir padedame kiek atvėsti ir pabaigti 'kepti savyje'.
Į tą pačią keptuvę dedame smulkintą svogūną, kepiname kol įgaus gražią auksinę spalvą, dedame ant jų kelis kupinus šaukštus uogienės ir norimais gabalėliais pjaustytą kriaušę. Pilame balzamiką ir raudonąjį vyną, vis pamaišydami kaitiname apie 10 min. Padažo skystumui reguliuoti, galite įpilti šiek tiek virinto vandens.
Gardžios vakarienės!
P.S. Labai skanu užsigeriant raudonu vynu ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą