2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Trinta pomidorų sriuba

                          
        Reikės:
  • 6 prinokusių pomidorų;
  • 2 nedidelių morkų;
  • 1 svogūno;
  • poros skiltelių česnako;
  • mocarelos sūrio;
  • grietinėlės;
  • raudonojo vyno acto;
  • kelių džiovintų pomidorų;
  • aliejaus arba sviesto;
  • baziliko;
  • druskos, pipirų.


Nulupame svogūną ir nusiskutame morkas. Svogūną supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame burokine tarka. 





















Įkaitinti puode šiek tiek aliejaus arba sviesto, sudėti kubeliais pjaustytą svogūną ir išspausti kelias skilteles česnako. Maišant pakepti, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį. Ten pat sudėti tarkuotas morkas, įpilti truputį vandens ir uždengus dangčiu keliolika minučių patroškinti.
Pomidorus nublanširuoti, supjaustyti kubeliais ir dėti į puodą, kiek pavirus nukelti nuo ugnies ir viską sublenderiuoti. Įberti druskos, pipirų, baziliko, įpilti gerą šaukštą raudonojo vyno acto ir kelis šaukštus grietinėlės. Dar įpyliau šiek tiek aliejaus nuo džiovintų pomidorų dėl pikantiškumo.
Paverdam kelias minutes ir sriubą galime tiekti ant stalo! :)

Patiekimui paplėšiau mocarelos sūrio ir džiovintų pomidorų, būtų buvę gerai šviežio baziliko lapelių, bet šįkart namie neturėjau.

Skanių pietų ar vakarienės..!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą