Labai skani ir (aišku) aštri avienos sriuba, kuri buvo pagaminta ir suvalgyta dar prieš Naujus metus, tačiau tik dabar įkeltas jos receptas :)
Taigi, šiai sriubai reikės:
- avienos (labai tinka su kauliuku);
- poros didesnių bulvių;
- poros didesnių morkų;
- 1 maišelio ryžių;
- 2 skardinių pomidorų savo sultyse;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 svogūno;
- kelių lauro lapelių;
- kelių kvapiųjų pipirų;
- petražolių;
- čili pipiriuko;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- grietinės.
Sudedame į puodą avieną. Susidarius putoms jas nugraibome, įdedame nuluptą svogūną, kelis lauro lapelius ir kvapiuosius pipirų žirnelius. Verdame apie 1-1,5 val, priklauso nuo mėsos kiekio.
Tuo tarpu nusiskutame ir susipjaustome bulves bei morkas. Susmulkiname čili pipiriuką ir kartu su bulvėmis ir morkomis dedame į puodą prie mėsos, kiek pavirus ten pat sudedame ryžius ir smulkintus pomidorus savo sultyse. Į pabaigą virimo sumetame česnako skilteles, padruskiname ir dar papipiriname.
Gardiname grietine ir šviežiomis petražolėmis.
Mes valgėme su užkeptomis tortilijomis, kurias paruošiau taip:
tortilijos lakštus ištepiau grietine, šiek tiek padruskinau ir papipirinau, užbarsčiau parmezano sūriu. Uždėjau šviežio smulkinto rozmarino ir pašoviau į orkaitę 180 laipsnių temperatūrą 15-20 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą