2013 m. sausio 22 d., antradienis

Pomidorinė avienos sriuba su tortilijomis


Labai skani ir (aišku) aštri avienos sriuba, kuri buvo pagaminta ir suvalgyta dar prieš Naujus metus, tačiau tik dabar įkeltas jos receptas :)



Taigi, šiai sriubai reikės:
  • avienos (labai tinka su kauliuku);
  • poros didesnių bulvių;
  • poros didesnių morkų;
  • 1 maišelio ryžių;
  • 2 skardinių pomidorų savo sultyse;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 svogūno;
  • kelių lauro lapelių;
  • kelių kvapiųjų pipirų;
  • petražolių;
  • čili pipiriuko;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • grietinės.

Sudedame į puodą avieną. Susidarius putoms jas nugraibome, įdedame nuluptą svogūną, kelis lauro lapelius ir kvapiuosius pipirų žirnelius. Verdame apie 1-1,5 val, priklauso nuo mėsos kiekio. 
Tuo tarpu nusiskutame ir susipjaustome bulves bei morkas. Susmulkiname čili pipiriuką ir kartu su bulvėmis ir morkomis dedame į puodą prie mėsos, kiek pavirus ten pat sudedame ryžius ir smulkintus pomidorus savo sultyse. Į pabaigą virimo sumetame česnako skilteles, padruskiname ir dar papipiriname.
Gardiname grietine ir šviežiomis petražolėmis. 



Mes valgėme su užkeptomis tortilijomis, kurias paruošiau taip:

tortilijos lakštus ištepiau grietine, šiek tiek padruskinau ir papipirinau, užbarsčiau parmezano sūriu. Uždėjau šviežio smulkinto rozmarino ir pašoviau į orkaitę 180 laipsnių temperatūrą 15-20 min.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą