Reikės:
- 2-3 saujų risotto ryžių (Arborio arba Carnaroli);
- 300 g krevečių;
- 1 nedidelio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- kelių džiovintų pomidorų aliejuje;
- čili pipiriuko;
- parmezano sūrio;
- 100-150 ml baltojo vyno;
- alyvuogių aliejaus;
- gabalėlio sviesto;
- apie 700 ml sultinio;
- druskos, pipirų.
Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Dedame į įkaitintą su aliejumi keptuvę ir kepame, kol svogūnai gražiai pageltonuos. Tada dedame ryžius ir porą minučių pakepiname, supilame vyną, dar kokias 5-7 min kepame, kol vynas išgaruos. Tada vis pildami po samtuką sultinio, kepame ir maišome ryžius apie 20 min.
Tuo tarpu pasiruošiame krevetes. Sušildome keptuvėje sviestą, dedame kelias skilteles česnako ir susmulkintą aitriąją papriką. Šiek tiek pakepinę ten pat dedame džiovintus pomidorus, krevetes, įberiame truputį druskos, pamaišome ir po 3 min atidedame į šoną.
Kada ryžiai baigia virti/kepti (nepervirkite!), sudedame paruoštas krevetes ir viską gerai išmaišome. Įberiame druskos ir pipirų, jei trūksta.
Užtarkuojame parmezano sūrio ir jau galime mėgautis šiuo itališku patiekalu!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą