Reikės:
- šaldytų išlukštentų midijų;
- 1 mažos skardinės pomidorų savo sultyse;
- kelių vyšninių pomidorų;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 čili pipiro (pagal aštrumo poreikį);
- petražolių;
- sviesto arba alyvuogių aliejaus;
- druskos, pipirų.
Viskas gaminama labai paprastai.
Atšildome midijas. Česnaką nulupame ir supjaustome griežinėliais, čili pipiriuką taip pat susmulkiname. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi arba sviestu dedame česnaką ir čili pipirą. Lengvai pakepinę ten pat dedame atšilusias midijas, uždengiame dangčiu. Po poros minučių atidengiame ir sudedame kelis pusiau perpjautus vyšninius pomidorus ir pomidorus savo sultyse (prieš tai juos susmulkinę). Kelias minutes patroškinate, įberiate druskos, jei dar trūkta aštrumo - žiupsneliuką maltų juodųjų pipirų, smulkintas petražoles.
Viską gerai pamaišome, dedame į lėkštes, atriekiame ciabatta duonelės (ar kitos mėgstamos), įsipalame 'kokio skanaus gėrimo' ir ragaujame ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą