2012 m. gruodžio 10 d., pirmadienis

Jautienos carpaccio


        Reikės:

  • gabalėlio jautienos išpjovos;
  • mažos cukinijos;  
  • pievagrybių;
  • rucolos salotų
  • parmezano sūrio;
  • džiovintų pomidorų aliejuje;
  • kedro riešutų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų.



Jautienos išpjovą nuplauname, nusausiname, susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį. Paliekame kelioms valandoms, kad užšaltų.
Keletą džiovintų pomidoriukų, kedrus, kelis šaukštus alyvuogių aliejaus dedame į virtuvinį kombainą ir sublenderiuojame iki vientisos masės.
Jau užšalusią jautieną išvyniojame iš maistinės plėvelės, truputį palaikome kambario temperatūroje, pjaustome labai plonais griežinėliais (aš tą darau su specialia pjaustykle) ir dėliojame į lėkštes. 
Taip pat griežinėliais supjaustome cukiniją ir pievagrybius, dėliojame prie jautienos gabalėlių. Šalia dedame nuplautas gražgarsčių salotas (rucola), džiovintų pomidorų pastą.
Šiek tiek padruskiname viską, papipiriname, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Paskutiniam štrichui pasiliekame parmezano drožles ir citrinos griežinėlį :) Taigi užtarkuojame parmezano sūrio ir tiekiame ant stalo. 

Skanaujame užsispaudę citrinos sultimis. 
Užkandame ciabatta duonelės ir užsigeriame raudonuoju vynu, gardaus!






















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą