Atėjus rudeniui, žiemai mes labai labai mėgstame skanų ir sotų bulvių plokštainį, arba paprasčiausiai kugelį! :)
Reikės:
- maišelio bulvių;
- 2 svogūnų;
- kelių juostelių karštai rūkytos šoninės;
- 10-12 vidurinės dalies vištienos sparnelių;
- 400-500 ml pieno;
- 2 kiaušinių;
- grietinės;
- mėgstamų prieskonių vištienos marinavimui;
- muskato riešuto;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos, pipirų.
Nuplauname ir nusausiname vištienos sparnelius. Perpjauname visus pusiau, kad butų po vieną kauliuką ir pamarinuojame mėgstamais prieskoniais.
Svogūnus nulupame ir supjaustome kubeliais. Šoninę taip pat supjaustome mažais kubeliais, dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Šiek tiek pakepinę, ten pat sudedame svogūnus.
Į tarkius įmušame du kiaušinius, sudedame jau pakepintus svogūnus ir šoninę.
Užviriname pieną ir supilame į tarkius.
Įberiame druskos, pipirų, įtarkuojame muskato riešuto.
Išdėliojame sparnelius skardoje,
užpilame tarkiais ir dedame į įkaitintą 190 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepame apie
1-1,20 h (priklauso nuo orkaitės).
Sočių pietų! ;)
P.S. Kugelį paprastai gardiname grietine arba pievagrybių padažiuku.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą