Reikės:
- 1 kg vištienos kepenėlių;
- 70 g vytinto kumpio (aš naudojau Parmos);
- 2-3 svogūnų;
- kelių česnako skiltelių;
- 250 g sviesto;
- alyvuogių aliejaus;
- 100 ml brendžio;
- 2-3 a.š. čiobrelio;
- žiupsnis saldžiosios paprikos miltelių;
- lauro lapelių;
- druskos;
- 5 rūšių pipirų.
Šį paštetą galite daryti nebūtinai su brendžiu, jo variacijų labai daug - gali būti su romu ir spanguolėmis, su grietinėle, su pistacijomis ar dar kažkuo, kas manote būtų skanu :)
Tačiau šįkart gaminau tokį ir gavosi labai skanus.
Įkaitintame aliejuje apkepiname smulkintus svogūnus ir trintas česnako skilteles.
Po to dedame smulkintą kumpį, minutę pakepiname ir dedame nuplautas ir nuvarvintas vištų kepenėles. Kepiname viską, kol matysime jog jau iškepė (apie 10-12min).
Kepenėles atidedame į kitą puodą.
Tuo tarpu ištirpiname pusę sviesto, pilame brendžio ir pakaitiname porą minučių. Pilame prie kepenėlių, beriame druską, penkių rūšių pipirus, paprikos miltelius bei džiovintus čiobrelius. Viską susmulkiname blenderiu iki vienalytės masės.
Kaip jau minėjau, galima į paštetą įdėti smulkintų pistacijos riešutų ar spanguolių.
Ant viršaus uždėjau kelis lauro lapelius ir pipirų žirnelius bei užliejau likusiu tirpintu sviestu. Tepame ant duoneles ir skanaujame!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą