2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Baltoji naminė mišrainė

Visiems žinoma ir/turbūt viena mėgstamiausių mišrainių, be kurios neapsieina nei viena tradicinė šventė ;) Kiekvienas žino, kokie ingredientai sudaro šį patiekalą, tačiau galbūt kažkas dar nėra gaminęs ir čia užsukęs ras receptuką! 



Reikės:

  • bulvių;
  • morkų;
  • konservuotų žirnelių;
  • marinuotų agurkų;
  • kiaušinių;
  • majonezo;
  • grietinės;
  • druskos, pipirų;
  • šviežios žalumos.

*Nerašau produktų kiekio, nes kiekvienas dedame pagal valgytojų kiekį ir skonį (ar labiau mėgstame su daugiau agurkų, morkų, ar kiaušinių).

*Puošybai kumpyje įvynioti virti kiaušiniai, tad jų nevalgant mišrainė - vegetariška.



Gaminimas prasideda nuo to, jog turime išsivirti bulves, morkas ir kiaušinius.
Tad nuplauname jas, perpjauname pusiau (taip greičiau išvirs) ir verdame su lupena. Nepamirštame jų pasūdyti!
Taip pat išsiverdame kiaušinius.
Tuo tarpu į dubenį supilame reikiamą kiekį nuvarvintų konservuotų žirnelių, smulkiai kubeliais supjaustytus marinuotus agurkus.
Išvirusias bulves ir morkas atvėsiname ir nulupame, tada supjaustome kubeliais ir dedame prie agurkų ir žirnelių. Kiaušinius taip pat nulupame ir sutarkuojame per burokinę tarką. Beriame truputį druskos, šviežiai maltų pipirų. Dedame majonezo ir šaukštą ar porą grietinės. Taip pat mėgiamos žalumos - krapų, petražolių ar svogūnų laiškų.
Viską permaišome ir ragaujame mums jau taip gerai žinomą skonį... ;) Skanaus!
P.S. Ant viršaus uždėjau per pusę perpjautus virtus kiaušinius su daržovėmis įvyniotus į kumpį. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą