2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Silkutė su karamelizuotais svogūnais ir graikiniais riešutais



Šventiniam stalui ir netik!

        Reikės:

  • 4 gabalėlių silkių file;
  • 4 svogūnų;
  • keli šaukštai aliejaus kepimui;
  • 1-1,5 v.š. rudojo cukraus;
  • 3-4 v.š. balzaminio acto;
  • džiovinto čiobrelio;
  • žiupsnelis maltų pipirų;
  • truputis razinų;
  • truputis graikinių riešutų.

Pusžiedžiais supjaustytus svogūnus dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Vis pamaišydami kepame ant silpnos ugnies. Beriame cukrų, balzaminį actą, čiobrelius, riešutus bei razinas, pamaišome ir kaitiname kelias minutes. Paliekame pravėsti.
Silkės file supjaustome gabalėliais ir užklojame pasiruoštais pravėsusiais svogūnais, paliekame kelioms valandoms ar pernakt pasimarinuoti ir įsigerti skoniams.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą