2013 m. balandžio 5 d., penktadienis

Keptas šerno kumpis su kaulu

Gavau šviežios žvėrienos, tad pirmas "blynas" - keptas šerno kumpis, marinuotas raudonajame vyne! Pirmas "blynas" buvo skanutėlis ir neprisvilęs ;)




















                  Reikės:

  • šernienos kumpio (tiktų ir nugarinė);
  • prieskonių žvėrienai (raudonėlis, kalninis dašis, citrininis čiobrelis, vaistinė juozažolė, kadagio uogos, šalavijas);
  • butelis sauso raudonojo vyno;
  • 4 obuolių;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • druskos.

Obuolius nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir išėmę sėklas atidedame į gilų dubenį. Mėsą ištriname prieskonių mišiniu žvėrienai, apibarstome šviežiai maltais pipirais ir dedame ant obuolių. Užpilame raudonuoju vynu ir uždengiame maistine plėvele. Taip paliekame mėsą marinuotis 2-3 paroms.




Jau išsimarinavusią šernieną ištriname druska ir dedame su obuoliais bei puse vyno į skardą (likusio vyno nuo marinato neišpilkite, jo dar prireiks), uždengiame folija ir kepame nuo 2 iki 3 valandų. Galime kepti ir kepimo rankovėje. Jei matote, kad skystis išgaruoja ar jo labai mažai, įpilkite likusio vyno nuo marinato.
Likus 20 min iki pabaigos, foliją atidengti ir šiek tiek paskrudinti mėsytę. Ten pat įdėjau ir virtas bulves, kad gražiai apkeptų.
Garnyrui labai tiko apvirtos ir pakeptos bulvės bei obuoliai, kurie kepė kartu su mėsyte.
Skanu, paprasta ir sotu!
O svarbiausia, jog mėsa buvo mikštutė minkštutė, kokia ir turi būti :)
































Komentarų nėra:

Rašyti komentarą