Reikės:
pirmai užtepėlei:
- kelių skiltelių česnako;
- baklažano;
- poros pilnų šaukštų tepamo sūrelio (philadelphia);
- aliejaus;
- čiobrelio;
- druskos, pipirų.
antrai užtepėlei:
- poros šviežių pomidorų;
- keleto džiovintų saulėje pomidorų;
- vieno ar poros pilnų šaukštų tepamo sūrelio (philadelphia);
- šaukštas tiršto balzamiko acto;
- šviežio baziliko;
- juodų sezamo sėklų papuošimui (nebūtinai);
- druskos, pipirų.
Pirmoji užtepėlė: įkaitiname keptuvėje aliejų ir dedame pasmulkintus česnakus. Kai jie lengvai pakepa, dedame kubeliais supjaustytą baklažaną, galima įpilti kelis šlakelius virinto vandens, kadangi baklažanai labai "geria" aliejų. Pakepinę apie 10 min beriame druskos, pipirų bei čiobrelio. Kiek pravėsiname ir sublederiuojame kartu su 'philadelphia' sūreliu. Dedame į patinkantį indelį ir tiekiame ant stalo :)
Antroji užtepėlė: nublanširuojame pomidorus, išimame iš jų sėklytes ('minkštąją dalį') ir supjaustome kubeliais. Saulėje džiovintus pomidorus taip pat pasmulkiname. Dedame į virtuvinį kombainą pomidorus, pilame balzamiką, dedame 'philadelphia' sūrelį, šviežią baziliką, beriame druskos bei pipirų ir viską susmulkiname iki daugmaž vientisos masės.
Apibarstome juodomis sezamo sėklomis ar baziliku, tepame ant mėgstamos duonelės arba krekerių, skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą