2013 m. lapkričio 11 d., pirmadienis

'Foie gras' - anties kepenėlių paštetas su figomis





























Labai mėgstu paštetus!

        Reikės:

  • 700 g anties kepenėlių;
  • 2 nedidelių svogūnų;
  • 200 g sviesto;
  • šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 8 džiovintų figų;
  • šlakelio balto sauso vyno;
  • druskos, pipirų.

Pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną įkaitintame aliejuje, tada sudedame nuplautas ir nuvarvintas kepenėles. Dedame druskos, pipirų. Troškiname kažkur apie 10 min.
Tuo metu pasismulkiname figas.
Atidedam jau iškepusias kepenėles ir kartu dedame susmulkintas figas.
Pusę sviesto ištirpiname keptuvėje, įpilame šlakelį vyno, kaitiname ir po kelių minučių viską supilame prie kepenėlių. Tada darbuojamės blenderiu :)
Jau paruoštą paštetą sudėjau į indelius, papuošiau gabalėliu figos ir ant viršaus užpyliau likusį ištirpintą sviestą. Gardumėlis!

 Labai skanu su svogūnų džemu, kurio receptuką neužilgo taip pat įkelsiu :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą