2013 m. lapkričio 7 d., ketvirtadienis

Su rudeniu atkeliauja ir trintos sriubos! Šiuokart - trinta keptų paprikų sriuba

































Be įžangos, iškart prie recepto. 

        Reikės:

  • 6 paprikų (turėjau 5 raudonas ir 1 geltoną);
  • 2 nedidelių pomidorų;
  • 1 bulvės;
  • 1 morkos;
  • 1 svogūno;
  • 5-6 skiltelių česnako;
  • kelių šaukštelių mascarponės;
  • kelių šaukštelių pesto padažo;
  • žiupsnis čili dribsnių;
  • druskos, juodųjų maltų pipirų.


Paprikas nuplauname, perpjauname perpus ir išimame sėklytes.
Svogūną nulupame ir supjaustome į keturias dalis.
Skardą išklojame folija arba kepimo popieriumi, odele į viršų išdėliojame paprikas, po jom padedame svogūno skilteles, dedame neluptus česnakus ir pašauname į  220-230 laipsnių orkaitę kažkur pusvalandžiui. Kai paprikų odelė pradeda pūstis, juoduoti ir paprikos būna minkštos, traukiame ir dedame į indą. Uždengiame plėvele ir 15 min paliekame 'iššusti' (taip bus lengviau nulupti odelę).
Nublanširuojame pomidorus ir supjaustome kubeliais.
Tuo tarpu į puodą pilame 700-900 ml vandens. Išverdame kubeliais supjaustytą morką ir bulvę.
Paprikoms nulupame odelę, supjaustome mažesniais gabalėliais. Dedame į puodą, ten pat ir pomidorus, iškepusias svogūno skilteles. Išspaudžiame su paprikomis neluptas keptas česnako skilteles, pagardiname druska ir juodaisiais pipirais. Beriam dar trupučiuką čili dribsnių ir po 10 min nukėlę nuo ugnies sublenderiuojame. Paragaujame ar dar ko nors trūksta, jei ne - dedame po šaukštelį sumaišyto mascarponės su pesto ir mėgaujamės šildančia rudeniška sriubyte ;)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą