2013 m. balandžio 11 d., ketvirtadienis

Makaronai su krevetėmis




        Reikės:
  • makaronų (naudojau kaspinėlius);
  • lukštentų krevečių;
  • skardinės pomidorų savo sultyse;
  • kelių česnako skiltelių;
  • rucolos salotų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • aliejaus nuo džiovintų pomidorų;
  • čili pipiro;
  • parmezano sūrio;
  • šviežio rozmarino;
  • druskos.


Makaronus išsiverdame, kad būtų 'al dente'. 
Tuo tarpu ruošiame krevečių pagardą. Krevetes išlukštename ir nuplauname šaltu vandeniu. Į bliūdelį pilame pomidorus iš skardinės, juos pasmulkiname. Ten pat įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir šlakelį aliejaus nuo džiovintų pomidorų. 
Įkaitintame aliejuje pakepiname smulkintą čili pipirą ir smulkiai sukapotus česnakus, dedame krevetes ir pakepame porą minučių. Tada pilame trintus pomidorus ir smulkintą rozmariną, druskos ir dar viską pakepame kelias minutes. Dedame nuplautą ir nusausintą rucolą, viską permaišome ir nukeliame nuo ugnies. 
Į lėkštę dedame išvirtus makaronus, pasiruoštą krevečių pagardą. Apšlakstome balzamiko actu ir trupučiu tyro alyvuogių aliejaus, apibarstome parmezanu. 
Pietaujame! :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą