2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Sūdyta lašiša

Tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei, tiek vakarėliams kaip užkandis!


       

                          Reikės:
  • šviežios lašišos gabalėlio;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • druskos;
  • cukraus.

Lašišą nuplauname ir nusausiname. Pincetu ištraukiame kaulus.
Įtriname druska, cukrumi ir šviežiai maltais pipirais. Vieni deda druskos ir cukraus santykiu 50/50, na o aš druskos dedu daugiau, cukraus tik truputį.
Paliekame sūdytis parai, nors man lašiša jau gera ir po pusės paros :)

Patiekiau kartu su duoniukais, šviežiai maltais pipirais, lydytu varškės sūreliu bei smulkintais krapais.
Taip pat tinka su citrinos griežinėliais.
Gardumėlis!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą