Reikės:
- 9-10 vidutinių pomidorų (aš naudojau paprastus ir kelis avietinius);
- 7 vidutinių agurkų;
- 1 mėlynojo svogūno;
- pusės žalios paprikos;
- pusės geltonos paprikos;
- pusės raudonos paprikos;
- 2 čili pipirų (mėgstame aštriau);
- 5 česnako skiltelių (galima ir daugiau);
- šviežio baziliko lapelių;
- kelių šaukštų alyvuogių aliejaus;
- šaukštas balto vyno acto;
- keli šaukštai balzaminio padažo;
- druskos, pipirų.
Agurkus nuskutame ir supjaustome kubeliais. Pomidorus nublanširuojame, supjaustome kubeliais. Svogūną, žaliąją, geltoną ir raudonąją paprikas taip pat supjaustome kubeliais.
Iš čili pipiro išimame sėklas ir supjaustome. Baziliko lapelius patriname rankose ir suplėšę ar supjaustę dedame prie visų daržovių. Ten pat išspaudžiame česnako skilteles. Pilame vyno actą, balzaminį padažą, beriame druskos ir šiek tiek šviežiai maltų pipirų.
Toliau dar paprasčiau - viską sutriname blenderiu iki vienalytės masės. Aš nesutrinu visko labai smarkiai, nes mėgstu šiek tiek jausti daržovių gabaliukus :)
Sriubą dedu bent valandai į šaldytuvą, kad labiau atšaltų.
Sriubą dedu bent valandai į šaldytuvą, kad labiau atšaltų.
Karštą vasaros popietę puikiai atgaivinanti šalta sriuba!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą