2013 m. gegužės 3 d., penktadienis

Trinta pievagrybių sriuba




        
        Reikės:
  • rudųjų pievagrybių;
  • grietinėlės;
  • mėlynojo pelėsinio sūrio;
  • keleto batono riekių;
  • grybų padažo;
  • druskos, pipirų.

Pievagrybius nuplauname ir dedame į puodą su vandeniu. Naudojau ruduosius pievagrybius, nes jie kvapnesni, bet tinka ir kitokie. 
Keletą pievagrybių atsidėjau papuošimui.
Verdame apie 20 min, o tuo tarpu pasiruošiame 'puošybą' :)
Baltą duoną supjausčiau kubeliais ir įkaitintoj orkaitėj paskrudinau. 
Keptuvėje ant sviesto pakepinau griežinėliais pjaustytus pievagrybius.
Iš puodo, kuriame verda pievagrybiai, nupilame šiek tiek skysčio, bet neišpilame, nes gali vėliau prireikti reguliuoti sriubos tirštumą. Įpilame šiek tiek grybų padažo (nebūtina), beriame druskos bei pipirų ir viską sutriname blenderiu. 
Dar įpilame grietinėlės ir  šiek tiek pakaitinę ant ugnies pilstome sriubą į lėkštes, patiekiame su kepintais pievagrybiais, skrebučiais ir pelėsiniu sūriu.
Gardžios sriubos!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą