Nesu didžiulė visokių saldumynų ir desertų mėgėja, tačiau kartais mėgstu taip pasisaldinti kavos ar arbatos gėrimo ceremoniją ;)
Reikės:
- 500 ml riebios grietinėlės;
- 200 ml riebaus pieno;
- 80-90 g cukraus;
- vanilės ankšties;
- 100 ml vandens;
- 15 g želatinos;
- kelių braškių;
- šviežių mėtos lapelių.
Grietinėlę ir pieną pilame į puodą, beriame cukraus. Vanilės ankštį parpjaunam išilgai, ištraukiame vanilės žirnelius ir kartu su ankštim dedame į grietinėlės/pieno mišinį, kaitiname iki užvirimo, tačiau neleidžiame užvirti.
Vandenyje ištirpiname želatiną ir supilame maišant šluotele į puodą. Maišome kol ištirpsta želatina. Tada perkošiame per sietelį, išimame vanilės ankštį ir supilstome į indelius.
Paliekame kambario temperatūroje atvėsti, vėliau dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
Valgome su savo mėgstamomis trintomis uogomis!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą