2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis

Itališkas grietinėlės desertas 'Panna cotta'






























Nesu didžiulė visokių saldumynų ir desertų mėgėja, tačiau kartais mėgstu taip pasisaldinti kavos ar arbatos gėrimo ceremoniją ;)

        Reikės:

  • 500 ml riebios grietinėlės;
  • 200 ml riebaus pieno;
  • 80-90 g cukraus;
  • vanilės ankšties;
  • 100 ml vandens;
  • 15 g želatinos;
  • kelių braškių;
  • šviežių mėtos lapelių.


Grietinėlę ir pieną pilame į puodą, beriame cukraus. Vanilės ankštį parpjaunam išilgai, ištraukiame vanilės žirnelius ir kartu su ankštim dedame į grietinėlės/pieno mišinį, kaitiname iki užvirimo, tačiau neleidžiame užvirti.
Vandenyje ištirpiname želatiną ir supilame maišant  šluotele į puodą. Maišome kol ištirpsta želatina. Tada perkošiame per sietelį, išimame vanilės ankštį ir supilstome į indelius.
Paliekame kambario temperatūroje atvėsti, vėliau dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.

Valgome su savo mėgstamomis trintomis uogomis! 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą