Kiek pavėluotas pyrago receptėlis, juk vasara! ;)
Reikės :
- 120 g sviesto;
- 1 v.š. aliejaus;
- keli šaukštai vandens;
- 2 v.š. cukraus;
- mažiau nei pusė šaukštelio druskos;
- 180 g miltų;
- 2 kiaušinių;
- 250 g saldžios varškės;
- 5 nektarinų;
- cukraus pudros ir migdolų drožlių.
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Į karščiui atsparų indą dedame gabaliukais supjaustytą sviestą, pilame vandenį ir šaukštą aliejaus, beriame cukraus, druskos ir kaitiname apie 10-15 min, kol kraštai pradės ruduoti.
Atsargiai ištraukiame karštą sviestą iš orkaitės ir beriame miltų, permaišome rankomis ir dedame į kepimo formą, lipdydami, formuodami tešlą prie pagrindo ir kraštų. Subadome tešlą šakute ir kepame apie 15 min.
Tuo tarpu pasiruošiame pyrago įdarą: išplakame kiaušinius ir sumaišome su varške. Nektarinus supjaustome skiltelėmis. Varškės įdarą dedame ant jau iškepusio pyrago pagrindo, ant viršaus išdėliojame nektarinus, užbarstome migdolų drožlių ir cukraus pudros. Kepame apie 15 min 180-200 laipsnių temperatūroje.
*kepimo forma 26/28 cm skersmens.
Gardaus su kava ar arbata ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą